Vikarbureau: Find den rette erstatning

10 august 2020 Pia Nielsen

Når arbejdet skal udføres, handler det om at vælge den rette medarbejder – eller den rette erstatning i form af en vikar. Du kan finde vikarer til din virksomhed inden for alle brancher, og med det rette vikarbureau på Sjælland, finder du også hurtigt den rette vikar. 

Hvad kan et vikarbureau på Sjælland?

Idéen med at benytte sig af vikarer er, at du som virksomhedsejer får en kvalificeret hjælpende hånd, når det brænder på med arbejdsopgaverne. Du kan med den rette vikar få udført de arbejdsopgaver, der normalt varetages, mens der er barsel, ferie eller sygdom.

Et vikarbureau er trænet i at forstå en stilling og matche den med den rette medarbejder – virksomheden slipper dermed for at bruge tid på at rekruttere og administrere medarbejdere, der kun skal være der midlertidigt. 

For nogle virksomheder er vikarer vejen til den rette medarbejder – du kan med andre ord vælge at bruge en vikar i en stilling, indtil du ved, om vikaren har potentiale til en fastansættelse. De fleste vikarbureauer tager sig at både vikariater og rekruttering – så du behøver som virksomhed ikke beslutte dig inden, om vikariatet skal ende ud i en fast stilling eller forblive et midlertidigt vikariat. 

Hvor længe kan du benytte vikarer?

Der er som sådan ikke nogen grænse for, hvor lang tid en stilling kan være besat af en vikar. Barselsvikariater har en naturlig grænse, når medarbejderen på barsel vender tilbage, ligesom sygevikariater løber, indtil den sygemeldte medarbejder er rask. 

Virksomheder kan dog også vælge at bruge vikarer i længere perioder eller i faste perioder hvert år, hvor workflowet topper, og i mange tilfælde tilbyder virksomheder forlængelse af vikaraftalen for den enkelte vikar, hvis workflowet fortsætter.

Fordi en virksomhed betaler vikarbureauet for rekruttering og den administration, der er af vikarerne, er det som regel for dyrt for virksomheder at beholde vikarer på længere sigt. 

Flere Nyheder