Værd at vide om Bomuldsgarn

01 august 2018 admin
bomuldsgarn

Bomuldsgarn

Her i de varme sommerperioder er det ekstra populært at hækle med bomuldsgarn. e varme sommerperioder er det ekstra populært at hækle med bomuldsgarn. Men hvad skal man være opmærksom på når man skal investere i noget bomuldsgarn?

Det er en rigtig god ide, at have følgende punkter i tankerne inden man køber bomuldsgarn.

Vælg det rigtige tykkelse og vægt

Der er med stor sandsynlighed anbefalet garn tykkelse og vægt hvis man går efter en opskrift. Det er vigtigt at holde sig til det anbefalede, vægt, tykkelse samt pinde størrelse. Resultatet kan blive meget skuffende hvis man bruger andre midler end det anbefalede.

Bomuldgarn og Bomuldsblanding

Der er forskel på hvad man kan lave med almindelig ren bomuld og bomuldsblanding. Bomuld er mere stiv og bedre til f eks. grydelapper og hæklede dyr. Bomuldsblanding er derimod bedre til beklædninger, da der med stor sandsynlighed er noget elastisk blanding. Du kan købe billigt bomuldsgarn og billigt bomuldsblanding hos Yarno.dk
Bomuld har en tendens til at glide meget på hæklenålen hvis den har en meget glat og poleret overflade. Det er derfor vigtigt at købe hæklenål med en mat overflade i de rigtige størrelser.

Blødere ved vask

Bomuld bliver blødere og blødere ved hver vask og giver sig ret meget. Hvis du hækler noget beklædning som sider for stramt eller for lille, skal den en tur eller to i vaskemaskinen. Det gør at beklædningen båder giver sig men bliver også blødere.

Hvad er Merceriseret Bomuld

Når bomuldsgarn er merceriseret, betyder det at det er behandlet på en speciel måde. Det giver garnet et mere skinnende look og mere intense farver at se på. Det kan både have sine fordele og ulemper.

Tilbud på garn hele året rundt.

Jeg personligt handler det meste af mit garn hos Yarno.dk som er Danmarks billigste. Det har både tilbud på bomuldsgarn men også store udsalg på alpaka garn og uldgarn.

Flere Nyheder