Ret smilet ud med Invisalign

23 december 2020 Astrid Pedersen

Når vi bliver ældre vil mange af os opleve at tænderne bliver skæve. Tænderne flytter sig hele livet igennem, og derfor kan et tandsæt, som i ungdommen sod snorlige, med alderen trække ud og blive lidt skævt i betrækket.

Desværre går det kun én vej – og hvis du således allerede nu er generet af skæve tænder bør du overveje en tandretning. Du risikerer nemlig ikke bare kosmetiske gener men også fysiske. Et skævt bid kan føre til beskadigede tænder og hovedpine som følge af kæbe spændinger.

Derfor er det på mange måder en god idé at få styr på de skæve bisser, så du ikke skal trækkes med uregelmæssige tænder og tiltagende smerter i hoved, nakke og kæbe. Og med moderne tandretnings metoder kan du faktisk opnå ret flotte resultater, selv i en moden alder.

Kan voksne godt få rettet deres tænder?

Det korte svar på oven for stillede spørgsmål er ja – du kan godt få rettet dine tænder selv om du er godt ude over din første ungdom. Som nævnt flytter tænderne sig hele livet, hvilket betyder at de også sagtens kan rettes ind på plads, skulle de være gået hen og blevet skæve. Og hvis du frygter at skulle igennem samme tur som da du var i dine tidlige teenager år kan du ånde lettet op.

Her i 2021 behøver du ikke at finde dig i ubehagelige fast monterede tandbøjler – de såkaldte togskinner – med alt hvad de indebærer af gener i din mund. I dag foretages stort set al tandretning for voksne med Invisalign, som er usynlige tandskinner fremstillet i hård plast. Disse skinner støbes efter et aftryk af din mund og har til formål over et forløb på et halvt til halvandet år at rette dine tænder ind til den ønskede position.

Du kan læse mere om Invisalign, og bestille tid til en forundersøgelse, på yousmileismile.dk

Flere Nyheder