Rens luften med grønne planter

24 maj 2020 Heidi Kirkebække

Grønt er godt for øjet og smukt i hjemmet. Og så er der også noget med, at grønne planter kan gøre noget godt for indeklimaet. Der faktisk masser af gode argumenter for at tænke grønne planter med i sin indretning. 

Hvis du er særligt interesseret i det med det gode indeklima, så indret med planter, der er særligt gode til rense luften i det rum, de står i. Du vil formentlig blive glad for at have budt en eller flere af disse indenfor i dit hjem:

Aloe vera
Aloe vera-planten er kendt som lidt af en vidunderplante, der både bliver brugt i hudplejeprodukter, som vitaminbooster, til lindring af sår, forbrændinger og problemhud – og altså også som en dygtig luftrenser.

Derudover er Aloe Veraen en majestætisk, flot plante, som man godt gider at kigge på i sit hjem. Den har tykke, grå-grønne – nogle gange nærmest blålige – blade, som kan blive op til en halv meter lange, hvis planten har det godt.

Bajonetplante
Bajonetplanten, som også er kendt under navnet Svigermors Skarpe Tunge, er en hårdfør plante, som du roligt kan anskaffe dig, selv hvis du ikke har grønne fingre. Og så renser den ovenikøbet luften, mens du sover.

Bajonetplantens gul-grønne blade bliver smukkest, hvis planten står lyst og solrigt, men den kan også sagtens trives et mere skyggefuldt sted i hjemmet. 

Fredslilje
Fredsliljen med de store, grønne blade og karakteristiske hvide blomster er en smuk luftrenser at have stående. Den kræver ikke særlig meget lys for at leve, men hvis du ønsker, at den skal have blomster, skal den have noget sol.

Fredsliljen kan vokse sig vældig stor, hvis den får lov.

Guldranke
Guldranken er en fin, såkaldt kravlende plante, som elsker at få lov til at sno sig i en mørk krog i stuen. Man kan enten hænge den op i loftet og lade planten ‘vælte’ ud af potten – eller man kan stille den et sted, hvor den kan ‘kravle’ op ad noget.

Guldranken kan ikke tåle direkte sollys.

Flere Nyheder