Køb din nye bil brugt og spar penge

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Når du står for at skulle købe din allerførste bil, er du sikkert spændt til bristepunktet. Det er altid sjovt og spændende at købe bil, og dermed gøre drømmen om det ultimative transportmiddel til virkelighed. Du har sikkert allerede gennembladret diverse brochurer fra de forskellige forhandlere og nærstuderet specifikationerne på de nye modeller.

Måske har du indkøbt bil magasiner for at gennemlæse anmeldelser af de nyeste biler på markedet, og sammenholde fordele og ulemper ved mærker, modeller og biltyper. Det er da også en fordel at kende sin sedan fra sin coupé, og samtidig vide lidt om brændstof økonomi og drift sikkerhed i de forskellige bil modeller. Dette kan nemlig være særdeles nyttig viden, når du skal ud og finde en god, brugt bil.

Hvorfor skal jeg købe en brugt bil?

Du er muligvis utroligt fristet til at anskaffe en af de funklende nye biler frisk fra forhandlerens showroom. Men her skal du tænke på, at du vil være gældsat i flere år, hvis din nye bil virkelig skal være ny i ordets bogstaveligste forstand. Nye biler i Danmark er, på grund af de høje skatter og afgifter, pustet op i et leje som gør det nærmest umuligt at finansiere køb af ny bil uden optagelse af et bil lån.

Til gengæld vil din fine nye bil have tabt det meste af sin nyværdi i løbet af de første tre år. Og befinder du dig på et tidspunkt i dit liv hvor der er bedre ting at bruge penge på end afdrag på et bil lån, vil det godt kunne betale sig i stedet at finde en brugt bil af nyere dato. En sådan vil nemlig have været igennem det værste værditab – og så kan du få bilen til en brøkdel af dens nypris.

Du kan læse mere om nye og brugte biler på https://xn--fartglde-o0a.dk/guide-skal-du-vaelge-en-ny-eller-brugt-bil/ 

Flere Nyheder