International rekruttering skal skaffe den rette arbejdskraft

12 november 2020 Anders Lundtang Hansen

Der bliver så tit talt herhjemme om social dumping og ikke mindst arbejdskraft, som bliver hyret fra udlandet, der lever under kummerlige forhold og en lav løn – som er relativt høj for deres hjemlands vedkommende – mens de tager jobbene fra danskerne, der er medlem af fagforeninger med videre.

Disse typer finder man ofte i specielle samfundslag og arbejdsfunktioner, hvor de måske har en tendens til sort arbejde og et stort alkoholforbrug.

Men man kan jo et eller andet sted godt forstå dem, der hyrer dem: hvis de kan få stort set den samme arbejdskraft fra udlandet, end at de skal betale en gigantisk hyre og tildele andre fordele til en dansker.

Derfor bør man måske ser på, hvordan man kan tilpasse markedet til fordel for alle parter, for alle gør jo deres for at have de bedste forhold.

Men det er også de gange, hvor man vitterligt kun kan finde en bedste arbejdskraft fra udlandet.

Spot til udlandet for at finde den bedste arbejdskraft

Derfor tyer man da også nogle gange til international rekruttering, når man skal finde den rette arbejdskraft, fordi der simpelthen ikke findes nogen af denne støbning og kvalifikation – endnu.

Nogle lande er måske mere fremme eller har den rette sammensætning af kompetencer, som vi endnu ikke har udlært i Danmark, selvom vi plejer at være på forkant med mange ting.

Således er det udlandet, man skal skue til for at hive den perfekte arbejdskraft til landet.

Men måske bør man egentlig bare se på, om der er nogle, der sidder derude og besidder jobs, som de er overkvalificeret til, fordi de er flygtninge fra andre lande, men så bare har måtte tage til takke med et lave betalt job, fordi ingen kan se kompetencerne i dem.

Så måske har vi allerede den rette arbejdskraft herhjemme – vi har bare ikke kigget godt nok efter endnu.

Flere Nyheder