Hvorfor vælge hundesele?

11 december 2020 Pia Nielsen

Til dig, der har hund, kan det være svært at afgøre, om en sele eller blot et halsbånd er det bedste valg. Hundesele til meget aktive hunde kan se generende ud for hunden, når den løber eller bevæger sig på gåture, men den er i de fleste tilfælde mere behaglig i længden at have på end et halsbånd…

En effektiv hundesele…

Først og fremmest er en hundesele det mest skånsomme for din hund, når den gerne vil trække afsted på gåturen. Et halsbånd kan i værste tilfælde risiskere at trykke uhensigtsmæssigt på hundens hals, mens en sele presser mod brystkassen i stedet.

Har din hund tendens til at trække særligt meget på gåture, kan en sele være løsningen – en hund, der skal holdes tilbage, stoppes ofte bedst tryk ved brystet fremfor andre steder på kroppen. Det mere jævnt fordelte præs på brystet ved en sele kan desuden være mere skånsomt for hunden, der trækker særlig hårdt i snoren.

 

Passer selen til din hund?

Inden for hundeseler findes der mange forskellige modeller. Enkle upolstrede bånd i selen kan være et godt valg hunden, der nemt får det for varmt og som bliver meget snavset på gåture. De mere polsterede varianter med brede bånd kan være velegnede til den magre hund, der primært færdes i byområder og bliver mindre snavset på gåturen.

Næsten alle hundeseler kan justeres i båndlængde, så de kan tilpasses både de magre og de lidt mere kraftige hunde. Der er desuden forskel på, hvor presset fra selen lægges, når hunden trækker. De fleste modeller fordele presset over midten på brystet, mens andre modeller fordeler det ud under forbenene også.

Prøv selen på din hund, inden du køber den, og køb hellere en lidt større sele, som du justerer ind, end en for lille sele. Den skal være behagelig for hunden at have på uanset typen.

Flere Nyheder