Hvordan vælger jeg mellem de mange forskellige webhoteller?

17 september 2021 Emilie Jacobsen

Når du ser på udbuddet af webhoteller, kan det være svært for dig at finde ud af, hvilket webhotel der vil være det rigtige for dig at vælge. Det kan godt gøre, at du går helt i stå med processen eller gå i analysemode, hvor du prøver at analysere hver eneste detalje i forbindelse med valget. 

Der er dog nogle ting, der går igen på tværs af webhoteller, som det er en god ide for dig, at du ser nærmere på. Dem kommer de også grundigere ind på på hjemmesiden webhotel-guiden.dk, som vi er blevet inspirerede af. Du får derfor bare et kort referat her. 

1. Hvor meget serverplads kræver din hjemmeside? 

Når du skal finde ud af, hvilket webhotel der er det rette for dig, skal du tænke over, hvor meget serverplads du har brug for. Har din hjemmeside meget tekst, har du typisk ikke brug for så meget serverplads, da tekst ikke fylder meget. Har du derimod mange billeder eller videoer, fylder den mere. I det tilfælde har du brug for mere serverplads. Det samme er tilfældet, hvis du har mange besøgende på siden. 

2. Hvilken type kundeservice vil du have? 

Der findes forskellige typer af kundeservice, og du bør forholde dig til, hvilken du ønsker. Først og fremmest kan du tænke over sproget. Vil du have kundeservice på dansk eller engelsk? Du kan også tænke over, hvornår du vil kunne komme i kontakt med webhotellets kundeservice. Ønsker du 24 timers kundeservice, er det typisk et udenlandsk webhotel, du skal have fat i, da de jo kan have folk siddende i forskellige tidszoner. 

3. Hvad med prisen? 

Prisen spiller for de fleste også en rolle i forhold til at vælge webhotel. Hvis det er en hjemmeside til privatbrug, kan du sagtens starte med det billigste abonnement. Typisk er det fint til en privat hjemmeside. Hvis du får brug for mere plads og bedre kundeservice, kan du altid opgradere. 

Flere Nyheder