Hvordan er det med balancen på et segboard?

02 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Selv hvis man ikke ejer de bedste evner til at holde balancen, når man betræder et skateboard, så kan langt de fleste mennesker stå på sådan et, så længe de ikke går i panik.

For der er fire hjul på det, som gør, at man trods alt ikke ender i ubalance, så længe man ikke placerer tyngdepunktet et dumt sted eller forsøger at presse brættet i en bestemt retning – medmindre man da netop vil have fart på og kan finde ud af at stå på sådan et.

Men med et segboard er der to hjul i hver sin side af dette bræt; det er derfor på sin vis meget forskelligt fra et skateboard, og så indikerer det jo noget, som der ikke kan stå af sig selv.

Tænk bare på en cykel: Den kan jo ikke stå af sig selv på to hjul, medmindre man bruger et støtteben til at holde den stille med, og ellers skal der være fart på den, og man skal helst selv være på den.

Derfor siger ens barndomslærdom, at man trods alt skal have mindst tre hjul på noget, før der kan være balancen, og enheden kan stå af sig selv, så længe disse hjul er placeret strategisk.

Så når man ser et segboard, tror man måske, at midterdelen skulle suse rundt om sig selv som en snurretop på siden og dreje om sin egen akse.

Men sådan fungerer et segboard ikke. Det er konstrueret til at kunne holde balancen af sig selv som sådan, og det gælder også, når mange forskellige mennesker træder op på det.

Det ser så legende let ud, når man ser mennesker stå på sådan et segboard, og det kræver faktisk ikke så meget øvelser, før du selv kan mestre sådan et.

Prøv det derfor selv og se, hvor praktisk det faktisk er: https://techeksperten.dk/segboard/ 

Flere Nyheder