Hvad kan man bruge hosting til?

29 september 2021 Steffen Hansen

Hvis man ikke er så teknisk anlagt, så kan det være svært at finde rundt i alle de smarte ting, man kan lave online. Heriblandt hvad hosting er, og hvad man kan bruge det til. Derfor har vi samlet lidt informationer om emnet i dette indlæg, så du kan lære mere om hvad man kan bruge hosting til.

Hosting er det meste online

Når du besøger en hjemmeside, så besøger du faktisk den hjemmesides hosting. Det gør du fordi det er opbygget på en måde, så alle filerne ligger på en online service, som tilbyder hosting af hjemmeside. Man bruger altså hosting til at have et sted til filerne, som bruges til hjemmesiden. Det kan være WordPress installationen, billederne, teksterne, videoerne eller noget helt andet, som bliver brugt i forbindelse med hjemmesiden.

Udover hjemmesider, så er det faktisk næsten alt online, som ligger på en hosting løsning. Det kan f.eks. være dine filer, som du gemmer ved Dropbox, filerne du gemmer ved Google Drive, eller måske det Excel ark, som du har lavet med Google Sheets. Det hele bliver i sidste ende holdt i gang af den ene eller anden slags hosting.

Hosting kan bruges til programmer

Hvis man som virksomhed skal bruge et program, som skal være kørende hele døgnet rundt, så man man bruge en hosting løsning til dette. Ved at bruge hosting til at have programmet kørende, så slipper man nemlig for at have en server stående tændt døgnet rundt på ens kontor. Kort sagt, så kan hosting altså bruges til at få ting til at køre døgnet rundt, uden man skal bruge penge på strøm og hvad der ellers kan følge med ved sådan en løsning.

Vi håber, at ovenstående har givet et indblik i hvad hosting er for en størrelse, og hvordan du underbevidst bruger det hver dag i din hverdag.

Flere Nyheder