Fiskegrej og lystfiskeri – hvad mangler du til førstnævnte?

10 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er næsten kun i den vestlige del af verden, at man taler om at fange ting for sjov i form at levende dyr, for i de fleste andre områder af verden jager man for at få mad på bordet, og det kan blive en skandale ikke at komme hjem med noget.

Og så har vi i Danmark, hvor man tager ud for at fange fisk for sportens skyld og slipper dem ofte fri igen, eller man spiser dem måske – hvis man har lyst. Derfor er det blandt andet lystfiskeri.

Dog er der næppe så sjovt for fisken, for selvom man slipper den fri igen, kan den have ar fra den fangst, der kan genere den for livet, og måske kan den blive så stresset, at den ikke kan formere sig eller fange andet mad igen.

Mange mennesker går op i den aktivitet, men det kan også blive rigtig dyrt, hvis man insisterer på at skulle have det meste udstyr til mange forskellige fiskemetoder og til at fange diverse fisk, men der findes dog billigt fiskegrej.

Tippet kan her være, at man prøver sig frem for at se, hvad man finder mest fornøjelse med at fiske efter, hvor man bruger noget billigt udstyr her, og så beslutter man sig senere for at specialisere sig på et område, hvor man køber det mere dyre og nyere grej – der altid kommer på gaden – og så holder man sig opdateret på dette område.

Man skal også som lystfisker finde sig det område, man bedst kan lidt at fange fisk ved. Det er nogle gange nogle hemmelige områder, som man ikke deler med andre, og man ved også lige, hvornår det er bedst at fiske det givne sted.

Ofte er det kun de allernærmeste, som man viser, hvor man fisker dette sted, og så kan det være, fiskene med tiden får delt rygtet om, at de bliver fanget her i hobetal.

Flere Nyheder