Find en hund som matcher din livsstil

25 maj 2020 Astrid Pedersen

Er du og din eventuelle familie på udkig efter en hund, som kan fungere som selskab, løbemakker eller blot kælepotte? Så bør du overveje præcis hvilken hund du er i markedet efter inden du styrter ned på nærmeste kennel eller internat og hiver den første den bedste hund med hjem.

Hvilken type hund skal jeg vælge?

Hvilken hunderace eller type du skal vælge kommer meget an på dine behov og på din livsstil. Bor du på landet, og ønsker du dig en hårdfør hund som kan være med overalt og passe sig selv udendørs, er det nok ikke en chihuahua eller en papillon du skal vælge.

Bor du i en lille lejlighed i byen, og har du fuldtidsjob, er det en dårlig idé at vælge en jagthund som for eksempel en setter eller en hønsehund. Større hunde egner sig generelt heller ikke til etage ejendomme uden elevator, da de på deres ældre dage kan få svært ved at klare trapperne – og så er det alt andet lige lettere at bære en mops end en grand danois.

Søger du en dejlig familiehund som egner sig perfekt til livet i et parcelhus med have, er en schæfer, en golden retriever, en labrador retriever eller en boxer det perfekte valg. Samtlige af disse hunderacer er kendt for at være børnevenlige, legesyge og joviale, og kan nemt dresseres til at udføre tricks og kunster – for de synes faktisk det er sjovt. Ungerne vil elske at deltage i træningen, og vil få rigtig meget ud af at vokse op med en firbenet legekammerat. Og så vil en hund af denne type samtidig have det beskytter instinkt der skal til for at fungere som vagthund.

Det er smart at have en god tjekliste før du går ud og køber hund – og en sådan finder du på vores-dyr.dk

Flere Nyheder