Få hjælp til dit boligkøb af en boligadvokat

21 juli 2020 Lotte Hindsberg

Går du med planer om at købe en ny bolig, kan du med fordel allerede i starten af processen kontakte en boligadvokat og få råd og vejledning, lige fra når du kigger på de forskellige boliger du overvejer at købe, men også når købsaftalen er underskrevet og skal tinglyses.

En boligadvokat er en jurist med speciale i bolighandel. Det betyder han er ekspert og har stor erfaring med boligkøb. Det er den erfaring du med fordel kan benytte dig af når du skal købe ny bolig. Det kunne f.eks. være eboligadvokat.dk. 

Få boligadvokaten til at forhandle på dine vegne

Du kan med fordel få en boligadvokat til at forhandle med sælger på dine vegne. For det første er han er modsat dig ikke forelsket i boligen og sidder ikke og drømmer om det liv der skal leves i boligen. Det gør ham bedre egnet til at forhandle samtidig med at han har større erfaring med at forhandle. Han ved også hvilke områder, der typisk vil give de største nedslag i prisen.

Hvis du selv vælger at forhandle, er det en god ide at tage det forbehold at handlen kun er gyldig, hvis din advokat har læst aftalen igennem og godkendt den.

Den vigtige tinglysning

Når aftalen er underskrevet skal aftalen tinglyses. Før sælger og køber har underskevet og skødet er tinglyst, kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen også selvom du som køber har overtaget boligen og er flyttet ind. Derfor er det vigtigt at få tinglysningen på plads så hurtigt som muligt og det kan din boligadvokat hjælpe dig med. I dag foregår det hele digitalt og der underskrives med NemID. Danmark var det første land i verden der gik over til digital tinglysning. Der betales et gebyr og en procentdel af købssummen for at få skødet tinglyst.

Flere Nyheder