Få hjælp til at komme ud af afhængighed og misbrug på et professionelt misbrugscenter

03 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Mange hundrede tusind mennesker i Danmark lever med et dagligt misbrug af en eller flere afhængighedsskabende substanser. Det kan lyde af rigtig meget hvis man normalt forbinder misbrug med den synlige form for stiknarkomani som man måske mestendels kender fra medierne.

Men misbrug kan antage rigtig mange skikkelser, for eksempel alkoholisme, eller afhængighed af læge ordineret medicin. Langt de fleste misbrugere går stille med dørene og formår at flyve under radaren med deres misbrug. Og når først dette kommer til udtryk over for omverdenen vil det som regel have nået en sværhedsgrad som fordrer professionel afvænning.

Hvordan slipper jeg af med min afhængighed?

Måske har du svært ved at erkende dit behov for misbrugsbehandling. Mange misbrugere bliver ved med at udskyde det tidspunkt hvor de søger professionel hjælp, og kommer som følge deraf blot længere og længere ud i det afhængigheds betingede misbrug.

Misbrugscenter

Ofte hører man fra misbrugsramte personer at de til hver en tid kan lægge flasken på hylden eller droppe medicinen, og dermed være fri af afhængigheden. Men så enkelt er det desværre ikke.

Det kan på ingen måde anbefales selv at forsøge sig med afvænning. Der er en kæmpe risiko for at proceduren slår fejl. De abstinenser, du vil opleve i forbindelse med fraværet af eksempelvis alkohol eller opioider i kroppen, vil være så heftige at du med overvejende sandsynlighed vil være tilbage på pillen eller flasken efter mindre end et døgn. Og selve abstinenserne kan udgøre en trussel mod dit liv og helbred.

Gå i misbrugsbehandling på et professionelt misbrugscenter

Den eneste vej ud af afhængigheden går gennem professionel behandling af misbrug. Denne kan du få på et misbrugscenter som kan tilbyde såvel afgiftning og afrusning som efterfølgende afvænnende terapi. Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien for yderligere information omkring misbrugsbehandling via centerets hjemmeside på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder